Over ons

Nooit genoeg kunst! Kunst uit het Vuistje durft af te wijken van het geijkte kunstonderwijs. Voor ons bestaat keurige high brow cultuur naast ondeugende undergroundkunst. We bestoken leerlingen niet met eindeloos veel feiten en weetjes, maar laten ze juist kennismaken met spraakmakende, ontroerende, en soms verontrustende kunstwerken. De mooiste kijkervaring is ten slotte je eigen kijkervaring.

Sinds de oprichting in 2005 ontwikkelen we lesmateriaal voor scholen en culturele instellingen. Met onze veelgeprezen Kijkwijzers gaan jongeren helemaal zelfstandig kunst en cultuur op locatie te lijf. En de complete CKV-methode voor havo/vwo is inmiddels aangevuld met een methode voor het VMBO en een Engelse editie voor het tweetalig onderwijs. Maar we zitten niet stil: we werken continu aan het uitbreiden en optimaliseren van ons materiaal.

We hebben veel contact met docenten en blijven voortdurend in gesprek met scholen, musea en culturele instellingen. Ook een vraag, idee of opmerking voor ons? We horen graag van je!