Vormgeving

De ckv-discipline vormgeving onderzoekt de relatie tussen vorm en functie


Al onze spullen zijn ontworpen. Ze hebben een vorm en een functie en met een beetje geluk heeft de ontwerper daar goed over nagedacht. De ckv-discipline vormgeving verkent de wereld van vorm en functie aan de hand van mode, productvormgeving en grafische vormgeving.

 • Dus Design

  Wie wil er nou niet een knus plekkie voor zijn lievelingsdier creëren? Dit is dé kans! Leerlingen kruipen in de huid van een echte vormgever en ontwerpen een mooie én functionele dierenchillplek.

 • Wat wil je nou eigenlijk zeggen? 

  In deze module kijken we naar de boodschap achter mode en affiches en nemen we een kijkje in het hoofd van bekende meubelontwerpers. Zitten jouw leerlingen al op het puntje van hun stoel?

 • Hartstikke handig

  Fijn hè, zo'n paperclip, blikopener, kaasschaaf... We omringen ons met gebruiksvoorwerpen. Wat zijn de lievelingsvoorwerpen van jouw leerlingen? Zijn ze mooi, of vooral handig?

 • Zoals het klokje thuis tikt...

  Bij ontwerper Maarten Baas tikt de tijd net wat anders. In deze module analyseren leerlingen de klokken van de vormgever en ontdekken ze hoe voorwerpen hun eigen verhaal kunnen vertellen. 
   

 • Fashionista's en fashion victims

  Van draagbare kledingkunstwerken tot HEMA-fashion, in deze module bekijken we het allemaal van dichtbij. Doe de fashionista-quiz om te zien wie de fashion kenner van de klas is!

 • Kijken, kijken, niet kopen

  Door online kledingverkoop gaat de ouderwetse winkeletalage steeds meer in de uitverkoop. Een goede reden om de etalage te onderzoeken voordat deze uit ons straatbeeld is verdwenen.

 • Snelwegen vol design! 

  Auto's zijn het resultaat van een heleboel ontwerpkeuzes. Leerlingen ontdekken wat er komt kijken bij industrieel autodesign en bij het personaliseren van auto’s. Tot slot ontwerpen ze hun eigen flitsende bolide.

Kunst uit het Vuistje

Nieuwsgierig geworden? Vraag een inkijkexemplaar aan!