Theater

DE CKV-DISCIPLINE THEATER GAAT OP ONDERZOEK UIT ACHTER DE COULISSEN


Theater is er in alle soorten en maten en elke variant heeft een ander jasje. In de ckv-discipline theater nemen we leerlingen mee backstage en leren ze meer over al die verschillende vormen.

 • Een ware whodunit

  Er is een moord gepleegd. Heeft jouw klas genoeg acteertalent om te raden wie de dader is? Speel het moordspel en you will soon find out. 

 • Hooggeëerd publiek 

  Welkom! In deze module maakt u kennis met de basisingrediënten van theater in de brede zin van het woord. Dus niet alleen toneel, maar ook musical, opera en cabaret.  

 • Graven in het theatergeheugen

  Was iemand vroeger de ezel in het kerstspel op school? Leerlingen duiken in hun geheugen en vertellen over hun ervaringen met theater. Als bezoeker en misschien ook wel als acteur!

 • Da's een goeie grap

  Daar moet je bij geweest zijn! Dankzij deze module kan dat een klein beetje. Begeleid door een vooronderzoekje en vragen bekijken je leerlingen een aantal stukjes uit de cabaretvoorstelling Veni Vidi Vici van Najib Amhali. 

 • Dramaqueen!

  Toneelstukken komen tot leven door emoties. Leerlingen leren basisemoties herkennen en ontdekken hoe die tot uiting komen in een theatertekst. Uiteindelijk spelen ze, met all the feels, in hun eigen toneelstuk.

Kunst uit het Vuistje

Nieuwsgierig geworden? Vraag een inkijkexemplaar aan!