Onderzoek

Het ckv-onderzoek helpt leerlingen op weg bij hun onderzoek.


Het doen van grondig onderzoek is nog een hele kunst. In het ckv-onderzoek zorgen we voor een solide basis met een gestructureerde planning en een helder verslag. Daarnaast zijn er verschillende modules die bijvoorbeeld van pas kunnen komen bij het stellen van een goede onderzoeksvraag, het kiezen van een onderwerp of het omgaan met bronnen.

 • Een solide basis

  De verslagmodule helpt leerlingen bij het maken van een gestructureerde planning en maakt van alle stappen in het onderzoek meteen een helder verslag.

 • Zeg het maar

  De reflectiemodule helpt bij het formuleren van een gefundeerde reflectie over het onderzoeksproces.

 • De kunst van het kiezen

  Deze module helpt bij het bepalen van het onderwerp en geeft richting aan het ckv-onderzoek vanuit eigen culturele ervaringen en interesses.

 • Dat is de Hamvraag

  Verschillende soorten vragen leiden tot verschillende vormen van onderzoek. Deze module helpt bij het formuleren van goede hoofd en deelvragen voor het ckv-onderzoek.

 • Alles ok?

  Nadat leerlingen genoeg informatie hebben verzameld voor hun onderzoek helpt deze module ze bij het beoordelen van deze bronnen. Zo weten ze direct wat wel en wat niet bruikbaar is voor hun ckv-onderzoek.

 • De kers op de taart

  Na het afronden van het ckv-onderzoek geven we in deze module tips voor het maken van een presentatie.

Kunst uit het Vuistje

Nieuwsgierig geworden? Vraag een inkijkexemplaar aan!