Muziek

DE CKV-DISCIPLINE MUZIEK DUIKT IN DE WERELD VAN DE MOOIE GELUIDEN


Mooie geluiden? Is dat muziek in een notendop? Tja... In de ckv-discipline muziek ontdekken leerlingen hoe muziek gemaakt wordt, door wie en welke stijlen er zijn. Er zal van alles voorbijkomen: pas op dat er niemand doordraait!

 • Produceren kun je leren

  Stel je voor... een klas vol echte muziekproducers! Leerlingen maken hier een remix van hun favoriete nummer. Lekker goochelen met beats, harmonietjes en melodietjes. It's all in the mix!

 • Music was my first love...

  Zomaar een lekker deuntje? Nee hoor, muziek is vakwerk! In deze swingende module spelen we verschillende instrumenten, muziekstijlen, songteksten en melodieën.

 • U vraagt, wij draaien! 

  Van welke muziek houden jouw leerlingen? Welke genres kennen ze en welke concerten of dj-avonden bezochten ze? Deze module is hun feestje. 

 • Machinaal muzikaal 

  Muziek luisteren is een hele beleving, maar muziek maken is ook een ervaring. Zeker als er nieuwe of adembenemende instrumenten aan te pas komen. In deze module voor het vmbo zien leerlingen hoe buitengewone muziekmachines nieuwe invulling geven aan muziek.

 • Een les om nooit te vergeten!

  Leerlingen maken in deze module namelijk kennis met het fenomeen oorwurmen en leren over mondegreens, beter bekend als mama appelsap. Die liedjes zijn hardnekkig!

 • It’s The Weeknd! 

  Na deze analyse van het nummer ‘Blinding Lights’ gaan leerlingen gegarandeerd goed het weekend in. Beeld, geluid, zang en instrumenten: alles wordt onder de loep genomen. Uiteraard is er ook plek voor de eigen mening over de muziek van deze Canadese hitmachine. 

Kunst uit het Vuistje

Nieuwsgierig geworden? Vraag een inkijkexemplaar aan!