Mono-, multi-, interdisciplinair

In de ckv-dimensie mono-, multi-, interdisciplinair kijken we naar alleskunners en specialisten in de kunst


Kunstenaars kunnen gespecialiseerd werken binnen de lijntjes van één discipline, maar ze mogen natuurlijk ook best verschillende media en vakgebieden combineren en uitproberen. En specialisten uit verschillende disciplines kunnen ook samen iets bijzonders creëren. Wat betekent dat eigenlijk voor de praktijk van een kunstenaar en voor de productie van een kunstwerk? In deze dimensie kijken we naar de grenzen en grijze gebieden van kunstdisciplines.

  • In deze blikopener verkennen we de begrippen mono-, multi- en interdisciplinair aan de hand van de muziek van ABBA en latere uitvoeringen hiervan in de musical en film Mamma Mia. Door de gemeenschappelijke bron verduidelijken de afzonderlijke producties de verschillen tussen mono-, multi- en interdisciplinaire werken.

  • In deze module kijken we of kunstenaars al dan niet gebruik maken van verschillende disciplines en de mate waarin ze deze laten samensmelten. We onderzoeken de drie begrippen mono-, multi-, interdisciplinair aan de hand van drie kunstenaars: Jelle Slof , Pablo Picasso en Cildo Meireles. 

Kunst uit het Vuistje

Nieuwsgierig geworden? Vraag een inkijkexemplaar aan!