Mono-, multi-, interdisciplinair

In de ckv-dimensie mono-, multi-, interdisciplinair kijken we naar alleskunners en specialisten in de kunst


Kunstenaars kunnen gespecialiseerd werken binnen de lijntjes van één discipline, maar ze mogen natuurlijk ook best verschillende media en vakgebieden combineren en uitproberen. En specialisten uit verschillende disciplines kunnen ook samen iets bijzonders creëren. Wat betekent dat eigenlijk voor de praktijk van een kunstenaar en voor de productie van een kunstwerk? In deze dimensie kijken we naar de grenzen en grijze gebieden van kunstdisciplines.

  • Met een gezonde dosis discipline

    In deze blikopener verkennen we de begrippen mono-, multi- en interdisciplinair aan de hand van de muziek van hitmachine ABBA en latere uitvoeringen hiervan in de musical en film Mamma Mia. 

  • Een discipline meer of minder

    In deze module kijken we hoe kunstenaars gebruikmaken van verschillende disciplines en de mate waarin ze deze laten samensmelten. We onderzoeken de begrippen mono-, multi-, interdisciplinair aan de hand kunstenaars Jelle Slof , Pablo Picasso en Cildo Meireles. 

  • mix and match and multiply

    Circus Treurdier is niet bang voor een discipline meer of minder. In deze do-it-yourselfmodule laten leerlingen zich inspireren door hun werk en gaan ze zelf aan de slag als mono-, multi- en interdisciplinair kunstenaar.

Kunst uit het Vuistje

Nieuwsgierig geworden? Vraag een inkijkexemplaar aan!