Lokaal en globaal

De ckv-dimensie lokaal en globaal onderzoekt in welke mate kunst plaatsgebonden is.


Onze producten hebben vaak al een hele reis afgelegd voordat ze in de schappen van onze winkels liggen. Via de media zien we wat er wereldwijd gebeurt. Krijgen we hierdoor een kijkje in andere culturen of verdwijnen de verschillen door de globalisering en smelt alles juist samen tot één wereldwijde manier van leven?

  • Gestolen kunst

    Je hoeft een kunstwerk niet per se te ‘hebben’ om ervan te genieten, maar soms is eigenaarschap wel degelijk van betekenis. In het geval van gestolen kunst, bijvoorbeeld. Een kwestie met veel kanten: van welke kant bekijk jij dat? 

  • van streekproduct tot wereldhandel

    In deze module kijken we welke invloed de begrippen lokaal en globaal hebben op het ontwerp, de productie en de beleving van onze producten. Gaan jouw leerlingen voor lekker exotisch of houden ze meer van streekproducten?

  • Even afkloppen

    Wereldse ceremoniën of juist klein en dicht bij jezelf: rituelen geven het leven kleur en betekenis. In deze module nemen leerlingen rituelen onder de loep op lokaal en globaal niveau. Tot slot creëren ze een gloednieuw hedendaags ritueel.

  • Nineties hits galore. Deze module barst van de Britse kunst en cultuur uit de jaren 1990. Leerlingen duiken in de muziek, film en kunst uit die bijzondere periode waarin Groot-Brittannië weer een speler van formaat werd op het wereldwijde culturele speelveld.

Kunst uit het Vuistje

Nieuwsgierig geworden? Vraag een inkijkexemplaar aan!