Kijkwijzers

Met open ogen de klas uit en de wereld in


producten ➜ kijkwijzers

 

Kijkwijzers bieden lesmateriaal op locatie waarmee leerlingen zelfstandig op onderzoek gaan in het culturele veld. Helemaal afgestemd op het vak ckv, zodat leerlingen alles uit hun bezoek aan een culturele instelling kunnen halen. 

Beter kijken, meer zien

Kijkwijzers vertellen leerlingen niet zozeer wáár ze moeten kijken, maar moedigen juist aan om zelf te ontdekken. Dat maakt een bezoek aan een culturele instelling niet alleen leuker maar ook betekenisvoller.
 

Een afwisselend ckv-landschap

We maakten al Kijkwijzers voor musea zoals Museum Voorlinden, Kunsthal KAdE en het Stedelijk Museum Amsterdam: langzaam maar zeker verspreiden de Kijkwijzers zich door Nederland. We ontwikkelen dit locatie-specifieke lesmateriaal helemaal op maat, in opdracht van zowel culturele instellingen als van scholen. Zo werken we samen aan een afwisselend en toegankelijk cultuurlandschap voor leerlingen door het hele land. 

Leuk voor leerlingen en docenten

Leerlingen kunnen gratis gebruikmaken van het lesmateriaal en halen zo precies uit hun bezoek wat belangrijk is voor het vak ckv. Als docent kun je met een gratis docentenaccount heel makkelijk Kijkwijzers uitdelen en de antwoorden van je leerlingen corrigeren en bespreken. Gebruik je de methode van Kunst uit het Vuistje? Dan blijven de Kijkwijzers van je leerlingen ook nog eens heel makkelijk bewaard bij de rest van hun werk.

Kijkwijzer laten maken?

Wil je als culturele instelling een Kijkwijzer laten ontwikkelen? Of ben je docent en wil je graag een Kijkwijzer voor je favoriete museum of culturele instelling bij jou in de buurt? We maken graag een voorstel op maat. Lees hier meer over het laten maken van een Kijkwijzer óf neem contact op met Mieke Ummels, mieke@kuhv.nl of of 0618557371

Kunst uit het Vuistje

Nieuwsgierig geworden? Vraag een inkijkexemplaar aan!