Individueel en coöperatief

De ckv-dimensie individueel en coöperatief gaat over einzelgängers in de kunst en de mogelijkheden van collectieve creaties


Wil de kunstenaar die verantwoordelijk is voor dit kunstwerk even opstaan? In deze dimensie bekijken we veelzijdige einzelgängers en allesomvattende gesamtkunstwerken en onderzoeken we de rollen van bedenkers en uitvoerders. Maakt het iets uit voor onze waardering of een kunstwerk is gemaakt door één geniale kunstenaar afgezonderd in het atelier of dat het gaat om het product van creatieve samenwerking?

  • Twee personen kunnen meer dan één, en samen kunnen we nog veel meer. In deze Blikopener ontrafelen leerlingen individuele bijdragen in twee coöperatieve werken. Hoe ontstaat betekenis voor de makers en de toeschouwers?

  • Ieder huisje heeft z’n…

    In deze module behandelen we het verschil tussen individuele kunstenaars en collectieven aan de hand van twee huizen waarbij alles in één stijl is ontworpen. Van architectuur tot meubels en zelfs het servies. Beide gebouwen behoren tot dezelfde stroming maar zijn anders tot stand gekomen.

  • Teamwork makes the dream work!

    Leerlingen maken kennis met het tijdschrift Kiss waarvoor individuele vakmensen coöperatief de handen uit de mouwen steken. Vervolgens creëeren ze zelf gezamenlijk een fotoroman met een twist.

  • 2 Become 1

    In de module 'Spice Up Your Life' onderzoeken we aan de hand van de Spice Girls het fenomeen girlband en kijken we in welke mate dit het product is van een individu of een gezelschap. Wat betekent het om als kunstenaar of artiest individueel of coöperatief te werken?

Kunst uit het Vuistje

Nieuwsgierig geworden? Vraag een inkijkexemplaar aan!