film

De ckv-discipline film kijkt door de camera achter de schermen


Een filmpje kijken is heel relaxed, maar een filmpje maken niet! Films produceren is een hele onderneming. Het verhaal, acteurs, licht, geluid, camerawerk, decors, muziek: in de ckv-discipline film ontrafelen we al deze aspecten. Pas op! Een avondje film kijken wordt nooit meer hetzelfde...

  • And... cut! In deze module nemen leerlingen plaats op de regisseursstoel en filmen ze hun eigen cliffhanger. Ze verzinnen een bloedstollend verhaal en houden de kijkers tot de laatste seconde in spanning. To be continued...

  • Een film maken is een serieuze zaak. Van verhaalstructuur tot camerastandpunt, in deze module leren leerlingen alles over de technische kant van film maken. Tal van Hollywoodtrucjes passeren de revue. 

  • Wat je ziet is niet altijd wat je ziet. Al vanaf het vroege begin van de film creëren filmmakers ware illusies op het grote doek. In deze module ontmaskeren we de magie van analoge en digitale special effects.

  • Als we willen kunnen we 24/7 op een schermpje naar films, video's, series, progamma's of documentaires kijken. Wat kiezen jouw leerlingen? Waarom? En wat vinden ze het leukst? 

  • “Kijken doen we met onze… ogen.” Toch beleven we een belangrijk deel van een film met onze oren. In deze module wordt duidelijk hoe bepalend het geluid en de muziek is voor de sfeer van een film.

Kunst uit het Vuistje

Nieuwsgierig geworden? Vraag een inkijkexemplaar aan!