Film

De modules in de ckv-discipline film zoomen in op alle aspecten van deze kunstvorm.


Nu we gebombardeerd worden door filmpjes gemaakt met een smartphone, zou je bijna vergeten dat er een hoop vernuft komt kijken bij het maken van een film, zowel technisch als inhoudelijk. In deze modules kijken we achter de schermen van de discipline film. And…. Roll!

 • Op het scherpst van de snede

  De module ‘And…. Cut!’ laat zien welk effect de verschillende manieren van montage kunnen hebben op een film.

 • Het is maar van welke kant je het bekijkt

  In 'What meets the eye' gaan we uitgebreid in op het camerawerk van verschillende films en het effect daarvan. De module ‘And…. Cut!’ laat zien welk effect de verschillende manieren van montage kunnen hebben op een film.

 • Er was eens...

  In de module 'What’s the story?' zien we hoe de spanningsboog van Aristoteles vandaag de dag nog steeds terug te zien is in de verhaalstructuur van films.

 • en actie!

  In deze do it yourself-module komen leerlingen zelf in actie en maken ze hun eigen animatiefilm. Een ideale manier om kennis uit de andere modules in deze ckv-discipline toe te passen.

 • Acting kinda funny?

  Karakters, typetjes, persoonlijkheden: de filmwereld zit er vol mee. Al die filmpersonages worden gespeeld door acteurs die hun vak verstaan. In deze module onderzoeken we de kunst van acteren, en bekijken we hoe films tot leven komen door acteerwerk.

 • Zoveel verhalen

  Met eindeloos veel manieren om ze te verfilmen. Gelukkig bieden genres wat houvast, voor filmmakers én kijkers. Na deze module weten leerlingen wat genres zijn en natuurlijk hoe je ze kunt herkennen.

Kunst uit het Vuistje

Nieuwsgierig geworden? Vraag een inkijkexemplaar aan!