Dans

DE CKV-DISCIPLINE DANS ontrafelt het bewegen op muziek


Bewegen op muziek doen we allemaal, de een iets uitbundiger dan de ander. Maar wanneer is iets dans, welke vormen zijn er en hoe geven we er betekenis aan? Je leert het in deze ckv-discipline dans.

 • Zoveel kansen, zoveel dansen

  Dobbelen en dansen maar! In deze module maken leerlingen hun eigen choreografie in zes stappen. Elk worp is één coole move erbij. 

 • Dance the night away

  Wat is dans? Welke vormen zijn er? Welke emoties kun je uitdrukken in dans? Reis mee langs allerlei vormen en varianten van dans, van klassiek ballet tot crossovers en freestyle!

 • So you think you know dance? 

  Wat weten jouw leerlingen over dans, hoe dansen ze zelf en wat vinden ze leuk? In deze swingende module maken ze kennis met de danser in zichzelf. 

 • Tadaa: een nieuwe danstrend!

  Het lijkt erop dat mensen graag hetzelfde dansen en het liefst net een beetje anders dan voorgaande generaties. Hoe verschillen trenddansjes van elkaar en hoe ontstaan ze? Misschien beginnen je leerlingen zelfs een eigen trend! 

 • Normaal is ook maar zo gewoontjes 

  Daarom werkt het Britse dansgezelschap DV8 nét even anders. In deze module analyseren leerlingen een dans van DV8 en zien ze hoe betekenis ontstaat door af te wijken van de norm.

Kunst uit het Vuistje

Nieuwsgierig geworden? Vraag een inkijkexemplaar aan!