Beeldende kunst en vormgeving

In deze ckv-discipline zoomen we in op verschillende aspecten van beeldende kunst en vormgeving.


Zoveel kunstenaars, zoveel stijlen, zoveel kunstwerken: beeldende kunst neemt vele vormen aan. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de wereld van de toegepaste kunst. Deze discipline-module gaat over de vele gezichten van beeldende kunst en vormgeving.

 • EEN GOED IDEE IS HET HALVE WERK

  Soms is het idee achter een kunstwerk minstens zo belangrijk als het werk zelf. De module 'Is dit kunst of kan het weg?' gaat over conceptuele kunst.

 • DERTIEN IN EEN DESIGN

  Zijn we in onze consumptie‐maatschappij genoodzaakt om van handwerk over te gaan op massaproductie? De module 'In productie' laat van verschillende ontwerpers de gedachte achter hun vormgeving zien.

 • ...En iedereen vindt er wat van

  In deze module kijken leerlingen naar verschillende verschijningsvormen en functies van kunst in de openbare ruimte. Zo volgen we hoe deze kunst zich door de jaren heen heeft ontwikkeld van verfraaiing van het straatbeeld tot volwaardige kunstvorm.

 • kijken naar kunst

  De module 'Artfulness' bestaat uit een oefening van ongeveer 10 minuten. Leerlingen kijken hier aandachtig naar een kunstwerk en leren aan de hand van de audiobegeleiding beter waarnemen en uitdrukking geven aan hun observaties.

 • Lijf is Live!

  In deze module maken leerlingen kennis met performance art... Door ernaar te kijken, het te leren begrijpen en door er zelf mee aan de slag te gaan.
   

Kunst uit het Vuistje

Nieuwsgierig geworden? Vraag een inkijkexemplaar aan!