Beeldende kunst

De ckv-discipline beeldende kunst verkent het universum van de kunstenaar


 • Wie is hier nou de kunstenaar?

  Kloddertje hier, kloddertje daar. In deze module wordt de leerling kunstenaar! 

 • Het kan niet op!

  Schilderijen, beelden, textiel, video's, performances, installaties, foto's... De keuze is reuze binnen de beeldende kunst. Fasten your seatbelt, want in deze module vliegen we in vogelvlucht langs allerlei vormen van beeldende kunst. 

 • In real life

  Kunst speelt misschien wel bij iedereen een rol in het leven. Al hebben sommigen het niet door. In deze module gaan leerlingen op zoek naar kunst in hun eigen omgeving. 

 • Oog in oog met kunst in je eigen omgeving?

  Van muurschilderingen tot fonteinen: kunst in de openbare ruimte is er voor iedereen. In deze les onderzoeken leerlingen verschillende buitenkunstwerken en maken zij een vlog waarin ze als echte art influencers een zelfgekozen kunstwerk promoten.

 • Het geheel der delen

  In deze module ontdekken leerlingen wat een collage of assemblage eigenlijk is en hoe dat soort werken een nieuw verhaal vertellen. Vervolgens gaan ze zelf met papier, schaar en lijm aan de slag.

 • Wat een plaatje!

  Het maken van een foto die opvalt en de aandacht vasthoudt, is best een hele klus. Leerlingen ontdekken aan de hand van basisbegrippen uit de fotografie wat er komt kijken bij het schieten van een echt plaatje.

 • La la Louvre

  Beyoncé en Jay-Z zijn geen professionele kunsthistorici. Toch spelen kunstwerken de hoofdrol in hun videoclip Apesh*t. In deze les ontrafelen we de boodschap van The Carters en gaan leerlingen zelf nieuwe betekenis geven aan een kunstwerk, apesh*t-style.

Kunst uit het Vuistje

Nieuwsgierig geworden? Vraag een inkijkexemplaar aan!