beeldende kunst

De ckv-discipline beeldende kunst verkent het universum van de kunstenaar


  • Kloddertje hier, kloddertje daar. In deze module wordt de leerling kunstenaar! 

  • Collagekunstenaars weten dat het geheel groter is dan de som der delen. In deze module ontdekken leerlingen wat een collage of assemblage eigenlijk is en hoe die werken een nieuw verhaal vertellen. Vervolgens gaan ze zelf met papier, schaar en lijm aan de slag.

  • Schilderijen, beelden, textiel, video's, performances, installaties, foto's... De keuze is reuze binnen de beeldende kunst. Fasten your seatbelt, want in deze module vliegen we in vogelvlucht langs allerlei vormen van beeldende kunst. 

  • Kunst speelt misschien wel bij iedereen een rol in het leven. Al hebben sommigen het niet door. In deze module gaan leerlingen op zoek naar kunst in hun eigen omgeving. 

  • Beyoncé en Jay-Z zijn geen professionele kunsthistorici. Toch spelen kunstwerken de hoofdrol in hun videoclip Apesh*t. Een goed verhaal vertellen, kun je wel overlaten aan dit koningspaar van de popmuziek. In deze les ontrafelen we de boodschap van The Carters en gaan leerlingen zelf nieuwe betekenis geven aan een kunstwerk, apesh*t-style.

Kunst uit het Vuistje

Nieuwsgierig geworden? Vraag een inkijkexemplaar aan!