Architectuur

De ckv-discipline architectuur onderzoekt de wereld van gebouwen


Wow, wat een gaaf gebouw! Mooie architectuur is te gek, maar zo'n eyecatcher moet natuurlijk niet instorten. In de ckv-discipline architectuur reizen we langs bijzondere bouwwerken en onderzoeken we wie en wat er voor nodig is om ze overeind te houden.

 • Kunnen wij het maken? Nou en of!

  Leerlingen kunnen hier lekker knutselen met satéprikkers en tegelijkertijd ontdekken hoe een stevige skeletconstructie gemaakt wordt. 

 • Een stevige fundering

  Architectuur is overal en neemt allerlei vormen aan. Wat maakt bouwwerken bijzonder, hoe gebruiken we ze en, heel belangrijk, hoe blijven ze overeind? Het komt allemaal voorbij in deze module!

 • Bouwwerken opmerken

  Iedereen wandelt er steeds vrolijk tussendoor: gebouwen. Je huis, de school, de supermarkt... In deze module gaan leerlingen na welke gebouwen ze nog meer kennen en wat ze ervan vinden. Wij zijn benieuwd!

 • Theater Tuschinski bestaat honderd jaar!

  Deze module helpt leerlingen bij het analyseren van dit bijzondere bioscoopgebouw. Een (virtueel) avondje uit in dit architectonisch hoogstandje.

 • Groeien, bloeien en snoeien

  Tuinen vertellen verhalen. In deze module ‘bewandelen’ we zichtlijnen en kronkelpaadjes in Franse tuinen en Engelse landschapstuinen, kijken we achter de coulissen en gaan leerlingen zelf aan de slag als tuinontwerper.

 • In hogere sferen

  Als je weet waar je moet kijken, heeft een gebouw bijna geen geheimen! De vorm van een gebouw verklapt vaak de functie. In deze module zoomen we in op religieuze architectuur. Geloof het of niet, een religieus gebouw herken je in één oogopslag.

 • Duurzaam duurt het langst

  Mensen hebben gebouwen nodig, maar de natuur wil ook wat. In deze module maken leerlingen kennis met duurzame architectuur en bedenken ze zelf duurzame oplossingen voor hun droomwoning of schoolgebouw.

Kunst uit het Vuistje

Nieuwsgierig geworden? Vraag een inkijkexemplaar aan!