Over ons

Kunst uit het Vuistje is een onafhankelijk bureau voor cultuureducatie in het zuiden van het land. Sinds de oprichting in 2005 ontwikkelen wij producten, diensten en lesmateriaal voor het onderwijs en culturele instellingen. Een groot deel van onze producten zijn gemaakt voor de ckv-leerling. Als Kunst uit het Vuistje kregen we de afgelopen jaren grote bekendheid met onze veelgeprezen Kijkwijzers. Met de komst van het vernieuwde vak ckv in 2017 hebben wij bovendien een volledig digitale en slimme ckv-methode voor havo-vwo op de markt gebracht. We werken continu aan het uitbreiden en optimaliseren van deze methode. 

 

WAAROM WIJ OP AARDE ZIJN 

Kunst uit het Vuistje gelooft dat cultuureducatie begint met ontdekken en verwonderen en bieden kunst en cultuur aan op een manier die voor jongeren een verrijking is. We bestoken leerlingen niet met weetjes, maar geven ze tools in handen om naar kunst te kijken. Vaardigheden waarmee ze zelf betekenis kunnen geven aan kunst. Met andere woorden: met Kunst uit het Vuistje zijn ze volledig uitgerust om alle kunst op eigen kracht te lijf te gaan. Met cultuureducatie die gewoon 'leuk' is, nemen we geen genoegen, wij gaan voor kunstbeleving die langer beklijft!

 

WIJ ZIJN HIER!

Kunst uit het Vuistje komt naar je toe. Althans, zoveel mogelijk. Hoewel we een heel mooi kantoor hebben in een voormalig fabriekspand in Venlo, trekken we er graag op uit. We komen veel op scholen en zijn voortdurend in gesprek met docenten. Naast scholen, zijn ook musea en culturele instellingen ons werkterrein en af en toe organiseren we kunstprojecten op locatie, gewoon omdat we dat ontzettend leuk vinden om te doen. Ook maken we soms uitstapjes naar interessante culturele verschijnselen die niet onder de paraplu van een organisatie vallen, maar wel aandacht verdienen. 

 

VIJF VOORDELEN VAN KUNST UIT HET VUISTJE:

  1. wij zetten in op zelf leren kijken, want de mooiste kijkervaring is je eigen kijkervaring
  2. we werken nauw samen met het onderwijs en het culturele veld en weten wat er speelt
  3. onze producten zijn user design based. In gewone-mensen-taal: supergebruiksvriendelijk   
  4. onze producten zijn digitaal en 'smart' en dus flexibel, altijd actueel en eenvoudig aanpasbaar
  5. onze producten ontzorgen de docent en maken de voortgang van leerlingen inzichtelijk met één muisklik

 

DIT ZIJN WIJ!

Mieke Ummels, projectleider en accountmanager 
Mieke (1980) studeerde aan Design Academy Eindhoven. Samen met Bart Plantinga legde ze het fundament voor Kunst uit het Vuistje. Ze kent alle ins en outs van alles wat er reilt en zeilt bij Kunst uit het Vuistje en reist door ons land langs scholen, instellingen en andere experts om continu volledig up-to-date te blijven van wat er speelt. Mieke vindt Joris Laarman een hele toffe ontwerper en verder houdt ze erg van kaasfondue op een kampvuur. Afspreken met Mieke? Dat kan! Mail naar mieke@kunstuithetvuistje.nl of bel 06-18557371.

Bart Plantinga, projectleider en redacteur  
Bart (1981) studeerde aan Design Academy Eindhoven en richtte samen met Mieke Ummels Kunst uit het Vuistje op. Bart zit aan de knoppen van alle digitale ontwikkelingen bij Kunst uit het Vuistje en zorgt ervoor dat alle producten perfect functioneren. Daarnaast stort hij zich op de inhoud en is hij samen met zijn team verantwoordelijk voor de ontwikkeling van lesmateriaal. Bart is een liefhebber van het werk van Zoro Feigl en de muziek van Kettel. Wil je met Bart om de tafel? Stuur een mail naar bart@kunstuithetvuistje of bel 06-14246302

Grietje de Vree, communicatiemedewerker en redacteur
Grietje (1990) studeerde Culturele en Maatschappelijk Vorming. Grietje is de duizendpoot binnen Kunst uit het Vuistje en richt zich sinds enkele jaren vooral op de inhoud. Ze schrijft als redacteur mee aan het lesmateriaal en vervult daarnaast marketing- en communicatietaken. Ze heeft heel veel lievelingskunstenaars, maar als ze er één moet kiezen, dan is het Andy Goldsworthy. Verder houdt ze van kleinschalige festivalletjes in een mooi landje. Grietje spreken? Dat kan! grietje@kunstuithetvuistje.nl of 06-20110886. 

Richard Wering, onderwijsdeskundige en redacteur
Richard (1973) studeerde ABV in Tilburg richting textiel en fotografie. Richard is ckv-docent op het Valuascollege in Venlo en vormt binnen Kunst uit het Vuistje de directe link met het onderwijs. Richard is een culturele veelvraat en een wandelende kunstencyclopedie. Hij bedenkt en schrijft mee aan het lesmateriaal en adviseert over onderwijskundige kwesties. Richards lievelingskunstenaar is Emile Fabry en houdt van Käsetorte. In contact komen met Richard? Mail naar richard@kunstuithetvuistje.nl of bel 06-28433145. 

Annemarie Staaks, communicatieadviseur en eindredacteur 
Annemarie (1980) is al vanaf dag één fan van Kunst uit het Vuistje en zet zich al een poosje in als vaste communicatieadviseur en eindredacteur. Als Neerlandica, schrijfster en voormalig docent Nederlands past zij naadloos in het team. Haar favoriete kunstenaars zijn Miranda July en Dolly Parton. Verder houdt ze veel van mensen die tot het einde op feestjes blijven. Wil je iets weten van of over Annemarie? Stuur haar gerust een mail: annemarie@bureaustof.nl of bel 06-42247412.