Terug naar Toen

Gemeentearchief Venlo

Terug naar toen gaat over de tijd van 100 jaar geleden. Toch begint Terug naar toen met een hoorspel in het heden:

De vriend van Funz krijgt wel een héél bijzonder horloge voor zijn verjaardag. Je kan er namelijk ook mee rekenen. Maar als Funz en z’n vrienden het horloge willen uitproberen gaat het horloge piepen en knipperen en voor ze het weten worden ze terug in de tijd geslingerd… 

Wat Funz en z’n vrienden dan zien onderzoeken zelf leerlingen met behulp van de beeldbank van Gemeentearchief Venlo. Met behulp van de foto’s die ze daar vinden vertellen ze hun eigen beeldverhaal over de tijd van 100 jaar geleden

Terug naar toen is lesmateriaal voor groep 3 & 4 van het primair onderwijs en werkt met onderzoekend- en ontwerpend leren (OOL). In de educatieve bijsluiter lees je meer over OOL, de leerdoelen die aan bod komen en het gebruik van dit lesmateriaal.

Gemeentearchief Venlo
Bij het Gemeentearchief Venlo kun je terecht om alles uit het verleden van de stad te doorzoeken. Hiervoor heeft het archief een studiezaal en medewerkers die je graag op weg helpen. Het archief is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.30.

Dokter Blumenkampstraat 1
5914 PV Venlo
Bekijk website
Open in Google Maps

Start deze kijkwijzer

Voor vragen of extra informatie over de kijkwijzers kunt u contact opnemen met info@kunstuithetvuistje.nl

Deze Kijkwijzer is voor iedereen beschikbaar. Na het invullen van je gegevens krijg je een code toegestuurd per mail. Deze kun je gebruiken om op een later tijdstip of met een ander apparaat verder te gaan.

Heb je al een code? Vul deze dan in door deze link te gebruiken.