SCHUNCK* SPIELEREI

Kunst om mee te spelen

In een museum mag je de kunstwerken nooit aanraken. Nu mag het wel. Sterker nog: nu moet het! In de tentoonstelling SPIELEREI staan de werken centraal van GRAV, een internationaal kunstcollectief uit de jaren zestig. De kunstenaars die bij GRAV aangesloten waren, zochten naar een manier om toeschouwers actief bij hun werk te betrekken. Nu is het werk van deze kunstenaars voor het eerst samen te zien in een expositie. Je mag alle werken aanraken, BEHALVE de werken tegen een blauwe wand. Deze mag je NIET aanraken. Met alle andere werken mag je spelen, maar niet te ruw en met handschoenen aan. Het blijft tenslotte een museum. Speel je mee?

Door deze kijkwijzer in te vullen, kom je meer te weten over GRAV en hun doel om kunst voor een groot publiek toegankelijk te maken. Ook leer je hoe kunstenaars tegenwoordig het publiek bij hun werk betrekken. Daarbij word je uitgedaagd om zelf met de werken aan de slag te gaan. Op die manier hopen we je ervan te overtuigen dat een museum meer is dan een saaie witte zaal vol schilderijen.

De opdrachten zijn specifiek voor CKV-leerlingen, waarbij je kunt kiezen tussen VMBO en HAVO/ VWO.

De toegangscode voor WIFI en het maken van de kijkwijzer kun je ophalen bij de suppoost in het museum.

SCHUNCK*
SCHUNCK* is een multidisciplinair cultureel centrum voor architectuur, film, kunst, boeken, horeca en muziek. Gevestigd in het modernistische Glaspaleis in hartje Heerlen, biedt SCHUNCK* een blik op de wereld van gisteren, vandaag en morgen. Met beeld, woord, geluid en beweging zorgt SCHUNCK* voor inspiratie, optimisme, verwondering en een leven vol leren.

Bongerd 18, 6411 JM, Heerlen.

Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00uur. Het museum is gratis tot 18 jaar.
Bekijk website
Open in Google Maps

Start deze kijkwijzer

Voor vragen of extra informatie over de kijkwijzers kunt u contact opnemen met info@kunstuithetvuistje.nl