Praten met de toekomst

Gemeentearchief Venlo

Praten met de toekomst behandelt communicatie aan de hand van de taken van Gemeentearchief Venlo. In een archief worden dingen die n├║ gebeuren bewaard voor later. Je zou dus kunnen stellen dat ze worden doorverteld aan de toekomst.

"Wat wil je vertellen aan de mensen in de toekomst? Begrijpen de mensen dan de woorden die we nu gebruiken nog wel?"

Leerlingen onderzoeken deze vragen door na te denken over een eigen klassenarchief. Als je wilt wordt deze echt opgenomen in het Gemeentearchief Venlo. Leuk voor later bij een klassenre├╝nie.

Praten met de toekomst is voor groep 5 en 6 van het primair onderwijs en werkt met onderzoekend- en ontwerpend leren (OOL). In de educatieve bijsluiter lees je meer over OOL, de leerdoelen die aan bod komen en het gebruik van dit lesmateriaal.

Gemeentearchief Venlo
Bij het Gemeentearchief Venlo kun je terecht om alles uit het verleden van de stad te doorzoeken. Hiervoor heeft het archief een studiezaal en medewerkers die je graag op weg helpen. Het archief is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.30.

Dokter Blumenkampstraat 1
5914 PV Venlo
Bekijk website
Open in Google Maps

Start deze kijkwijzer

Voor vragen of extra informatie over de kijkwijzers kunt u contact opnemen met info@kunstuithetvuistje.nl

Deze Kijkwijzer is voor iedereen beschikbaar. Na het invullen van je gegevens krijg je een code toegestuurd per mail. Deze kun je gebruiken om op een later tijdstip of met een ander apparaat verder te gaan.

Heb je al een code? Vul deze dan in door deze link te gebruiken.