Het feest van de Hertog

Venlo in de tijd van ridders en kastelen

De leerlingen beleven de historische tijd van de ridders en kastelen aan de hand van het Venlose verhaal over de Hertog van Gelre. In een korte animatie wordt een rijmpje verteld over de Hertog die een feest geeft voor alle mensen van Venlo. Iedereen die op het feest komt neemt natuurlijk een kado mee voor de Hertog.

Wat komt er allemaal kijken bij het geven van een middeleeuws feest? Hoe wordt er gedanst en welke muziek is er te horen?

Leerlingen onderzoeken het zelf door net zo'n een feest te geven als de Hertog van Gelre dat deed. Het lesmateriaal staat boordevol werkvormen en inspiratietips welke garant staan voor een superfeest!

Het feest van de Hertog is lesmateriaal voor groep 1 & 2 van het primair onderwijs en werkt met onderzoekend- en ontwerpend leren (OOL). In de educatieve bijsluiter lees je meer over OOL, de leerdoelen die aan bod komen en het gebruik van dit lesmateriaal.

Gemeentearchief Venlo
Bij het Gemeentearchief Venlo kun je terecht om alles uit het verleden van de stad te doorzoeken. Hiervoor heeft het archief een studiezaal en medewerkers die je graag op weg helpen. Het archief is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.30.

Dokter Blumenkampstraat 1
5914 PV Venlo
Bekijk website
Open in Google Maps

Start deze kijkwijzer

Voor vragen of extra informatie over de kijkwijzers kunt u contact opnemen met info@kunstuithetvuistje.nl

Deze Kijkwijzer is voor iedereen beschikbaar. Na het invullen van je gegevens krijg je een code toegestuurd per mail. Deze kun je gebruiken om op een later tijdstip of met een ander apparaat verder te gaan.

Heb je al een code? Vul deze dan in door deze link te gebruiken.