Geheimtaal van de Martinuskerk

Verhalen zijn de basis van het geloof. In de christelijke traditie is het beeldverhaal een belangrijk element om mensen te leren over het goede christelijke leven. De verhalen worden in de beeldende kunst vertaald naar schilderijen en beeldhouwwerken. In deze kijkwijzer leer je hoe je naar deze beelden kunt kijken. Je krijgt inzicht in de rijke verhalen en betekenissen waar je normaal misschien aan voorbij zou lopen.

Verhalen die verteld worden in de beeldende kunst
zijn: verhalen uit de Bijbel, het oude en het nieuwe testament, verhalen van legendes die te maken hebben met het geloof en verhalen van de heiligen die het geloof verdedigd of verkondigd hebben. Soms zie je zelfs verhalen die wat vertellen over de plaats en tijd waar het werk is ontstaan.

De inlogcode voor deze kijkwijzer is verkrijgbaar aan de balie van het Gemeentearchief Venlo.

Deze kijkwijzer is ontwikkeld voor HAVO en VWO leerlingen. Maar mocht je als VMBO leerling de kijkwijzer willen maken, dan mag dat natuurlijk ook en wensen we je veel succes! Selecteer in dit geval de HAVO kijkwijzer.
De studielast is ca. 1,5 uur. 

Gemeentearchief Venlo
Open voor het ophalen van een code code: dinsdag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur

Open voor het doen van onderzoek: dinsdag en woensdag, donderdag en vrijdag op afspraak. app voor een afspraak naar 0625637262

Dokter Blumenkampstraat 1
5914 PV Venlo
Bekijk website
Open in Google Maps

Start deze kijkwijzer

Voor vragen of extra informatie over de kijkwijzers kunt u contact opnemen met info@kunstuithetvuistje.nl