Een verschuivend perspectief

Gemeentearchief Venlo en Ton Slits

De aanleiding voor deze kijkwijzer is het kunstwerk 'een verschuivend perspectief' van kunstenaar Ton Slits op het Synagogeplein in Venlo. Deze kijkwijzer start bij het Gemeentearchief Venlo. Hier ontvang je ook de code voor je kijkwijzer.

Een verschuivend perspectief staat op de plek waar vroeger de synagoge heeft gestaan. 

In deze kijkwijzer gaan we onderzoeken hoe de Joodse gemeenschap in Venlo is geweest. Hoe de synagoge er uit heeft gezien. Ook onderzoeken we de parallellen met andere bevolkingsgroepen en parallellen in tijd.

Deze kijkwijzer bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een onderzoek, in het Gemeentearchief, naar de geschiedenis van de Joodse gemeenschap in Venlo. Het tweede deel gaat over het kunstwerk ‘Een verschuivend perspectief’. Spreek met je docent af of je één of twee delen van deze kijkwijzer moet maken. 

'Een verschuivend perspectief' werd mogelijk gemaakt door: Provincie Limburg, Gemeente Venlo, Gemeentearchief Venlo, Valuascollege Venlo en kunstenaar Ton Slits.

De toegangscode voor deze kijkwijzer kun je ophalen aan de balie van Gemeentearchief Venlo.

Deze kijkwijzer is ontwikkeld voor HAVO en VWO leerlingen voor het vak CKV en Geschiedenis. De studielast van de totale kijkwijzer is ongeveer 3 uur. Wanneer je de kijkwijzer voor het vak CKV maakt, kun je ook alleen het deel over het kunstwerk maken. De studielast is dan ongeveer 1,5 uur. 

Gemeentearchief Venlo
Open voor het ophalen van een code code: dinsdag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur

Open voor het doen van onderzoek: dinsdag en woensdag, donderdag en vrijdag op afspraak. app voor een afspraak naar 0625637262

Dokter Blumenkampstraat 1
5914 PV Venlo
Bekijk website
Open in Google Maps

Start deze kijkwijzer

Voor vragen of extra informatie over de kijkwijzers kunt u contact opnemen met info@kunstuithetvuistje.nl