kijkwijzers

De allermooiste kunstbeleving is de live kunstbeleving. Daarom ontwikkelt Kunst uit het Vuistje al jaren speciale kijkwijzers die de kijker op locatie begeleiden bij het begrijpen en waarderen van wat hij ziet en hoort. Dankzij de digitale technologie is het eenvoudig om individueel gebruik te maken van deze 'virtuele gids'. De bezoeker of leerling logt in op zijn smartphone of tablet en kan direct beginnen met interessante vragen, leuke opdrachten en boeiende achtergrondinformatie over de plek of voorstelling waar hij is.

 

Zo werkt de Kijkwijzer:

  • We maken Kijkwijzers voor leerlingen, maar ook voor volwassenen cultuursnuivers.
  • Een Kijkwijzer is een digitale rondleiding en leert de toeschouwer beter waarnemen en geeft nieuwe inzichten door middel van interessante vragen en informatie.
  • De tijdsduur van de Kijkwijzers varieert. Voor leerlingen maken we alle Kijkwijzers passend op de voorgeschreven studielast. Ze werken 1 uur en 15 minuten op locatie aan de Kijkwijzer en besteden vervolgens 1,5 uur aan het schrijven van een recensie.
  • Wanneer de Kijkwijzer een school/ckv-opdracht is, wordt het verslag na afloop automatisch naar de docent gestuurd.
  • Leerlingen loggen eenvoudig in met een code die ze bij de balie ontvangen en hun schoolgegevens.
  • Op de startpagina kiezen leerlingen hun niveau voor de desbetreffende Kijkwijzer.
  • Voor vrijetijdspubliek zijn er Kijkwijzers die je als toeschouwer helpen kijken en begeleiden met
  • De Kijkwijzers bij culturele instellingen zijn voor de gebruikers gratis.

 

Voor docenten wordt het bovendien hartstikke gemakkelijk om de ckv-activiteiten van hun leerlingen bij te sturen en te beoordelen. Zodra een leerling zijn activiteit afrondt, kan de docent online zien wat hij of zij ervaren heeft. Het handige digitale correctiemodel scheelt een hoop nakijkwerk en de resultaten kunnen gemakkelijk gebruikt worden in een digitale leeromgeving zoals Magister. Appeltje eitje, dus, zo'n Kijkwijzer.  Nou ja, voor de docent dan. De vragen en opdrachten vragen een scherpe blik, een fris hoofd en een analytische geest...

 

Je ziet meer met een Kijkwijzer!
Wil je meer weten over een van onze vele Kijkwijzers, heb je als docent behoefte aan een Kijkwijzer over een specifiek onderwerp of is het interessant voor u als culturele instelling om ook zo'n Kijkwijzer te kunnen aanbieden? Laat het ons weten!